fbpx

Date

3 Cara Atasi Rasa Takut Untuk Mulakan Bisnes

1. Jangan berfikiran negatif

Nak berniaga, jangan sesekali berfikiran negatif kerana ia akan membuatkan kita ragu-ragu untuk mula berniaga. Cuba fikir yang baik-baik bagi menghilangkan rasa takut dalam diri. InsyaAllah, Allah akan permudahkan segala urusan kita. Sebab apa yang kita fikirkan itu akan jadi doa.

 

 

2. Cari ilmu dan mentor.

Ilmu dan mentor amat penting untuk kita mulakan bisnes. Bagi memastikan bisnes dapat dijalankan dengan cara yang betul. Dengan ada mentor, kita boleh jimatkan masa untuk belajar dan ambil pengalaman daripada kegagalan orang lain.

 

 

3. Mulakan dengan Kos yang kecil

Mulakan bisnes dengan kos yang kecil. Boleh mulakan berbisnes dengan menjadi dropship atau agent. Bisnes ini tidak memerlukan kita untuk keluarkan modal yang besar. Boleh gunakan media sosial untuk pengiklanan percuma.

 

Anda juga dapat beriklan dengan PERCUMA! Bagaimana caranya? Klik Sini >> Advertorial Percuma

 

Jom sertai kami sekarang 😊

Perkongsian Idea, Quote Motivasi , Info Kelas-kelas online, Tips, Strategi & Peluang Pemasaran untuk bantu anda menjalankan Bisnes Online dari rumah.👇😊

🔗 Join Channel Telegram : t.me/HomeBizOnline

Mahu mempromosikan Home Bisnes anda bersama kami dan menggunakan sepenuhnya Kelebihan SEO untuk mendapat pelanggan dari GOOGLE? 

Hubungi Kami Sekarang! 

Kedai Buku Online

Advertisement

Baca Lagi
artiKel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Klik Untuk Bantuan
Home Biz Planner
Mahu Dapatkannya Secara Percuma?

Isikan Maklumat Berikut..

Mahu EBook Panduan Memulakan Bisnes Dari Rumah + Biz Planner 2023?

Isikan Maklumat Berikut..

Sertai kami sekarang 😊💕

Perkongsian Idea, Quote Motivasi , Info Kelas-kelas online, Tips, Strategi & Peluang Pemasaran untuk bantu anda menjalankan Bisnes Online dari rumah