fbpx

Date

Tingkatkan Kemahiran Diri Dan Bisnes

Kemahiran Untuk Mula Berniaga

Sesuatu bisnes hanya akan berkembang bila usahawan itu improve skil mereka. Antara  ilmu yang wajib dipelajari oleh setiap usahawan ialah: 

1. Ilmu Pemasaran atau Marketing

Setiap usahawan perlu belajar cara untuk mempromosi dan menjual produk atau perkhidmatan mereka. Marketing tidak terhad kepada pengiklanan sahaja, ia termasuk juga membuat penyelidikan pasaran dan pembangunan produk.

Sekiranya anda melakukan perniagaan di rumah dan secara online, anda  wajib untuk mempelajari cara untuk melakukan pemasaran terutama di media sosial dan trik-trik untuk mempromosikan bisnes anda secara percuma. 

Di HomeBiz.My, anda boleh mempromosikan perniagaan anda secara percuma. Sekiranya berminat boleh hubungi admin untuk maklumat lanjut.

2. Ilmu Penjualan atau Sales

Ilmu ini wajib dipelajar oleh semua peniaga sekiranya ingin berjaya dalam perniagaan masing-masing. Ia merupakan satu kemahiran untuk mempengaruhi orang ramai untuk mengeluarkan wang untuk membeli produk atau perkhidmatan kita.

Cara menjual di internet tidak sama dengan cara menjual di pasar-pasar atau di kedai-kedai. Untuk menjual diinternet, anda perlu mahir dan faham teknik copywriting.  

Apa dia copywriting ni?

Copywriting adalah ayat-ayat jualan yang  bertujuan memujuk dan mempengaruhi orang ramai untuk bertindak dan seterusnya membuat pembelian.

Sekiranya anda berminat untuk mempelajari teknik ini boleh dapatkan Ebook berikut

Klik >> PANDUAN MENULIS COPYWRITING POWER UNTUK BISNES ANDA!

3. Ilmu Pengurusan Kewangan

Pengurusan kewangan adalah penting bagi usahawan yang sedang menguruskan perniagaan. Tanpa pengurusan wang yang betul, perniagaan tidak akan bertahan lama malah boleh mendatangkan kerugian yang besar. Oleh kerana itu, anda wajib untuk melengkapkan diri anda dengan ilmu ini sekurang-kurangnya mengetahui asas pengurusan kewangan sebelum memulakan sebarang perniagaan.

Klik sini untuk baca 

Tips Asas Kewangan Untuk Memulakan Bisnes Dari Rumah

 

Kesimpulannya

Untuk memulakan sesuatu perniagaan, anda perlu lengkapkan diri dengan ilmu-ilmu yang betul.

Anda juga perlu sentiasa belajar dan memperbaharui kemahiran yang ada.

Jangan takut dan jangan kedekut untuk melab menambahkan ilmu terutamanya untuk diri sendiri, Perniagaan anda akan grow bersama anda.

Perkongsian Idea, Quote Motivasi , Info Kelas-kelas online, Tips, Strategi & Peluang Pemasaran untuk bantu anda menjalankan Bisnes Online dari rumah.👇😊

🔗 Join Channel Telegram : t.me/HomeBizOnline

Mahu mempromosikan Home Bisnes anda bersama kami dan menggunakan sepenuhnya Kelebihan SEO untuk mendapat pelanggan dari GOOGLE? 

Hubungi Kami Sekarang! 

Kedai Buku Online

Advertisement

Baca Lagi
artiKel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Klik Untuk Bantuan
Home Biz Planner
Mahu Dapatkannya Secara Percuma?

Isikan Maklumat Berikut..

Mahu EBook Panduan Memulakan Bisnes Dari Rumah + Biz Planner 2023?

Isikan Maklumat Berikut..

Sertai kami sekarang 😊💕

Perkongsian Idea, Quote Motivasi , Info Kelas-kelas online, Tips, Strategi & Peluang Pemasaran untuk bantu anda menjalankan Bisnes Online dari rumah