fbpx

Tips Memilih Tudung Ikut Warna Kulit

Tips memilih warna tudung

Pening nak pilih warna tudung sama ada untuk dipakai sendiri atau untuk koleksi jualan? Baca sini tip untuk memilih warna yang sesuai..

1) KULIT GELAP

 
Bagi wanita yang memiliki kulit gelap, warna tudung yang sesuai adalah seperti warna plum, lavender, warna-warna pastel dan warna neutral seperti putih. Warna-warna ini akan membuatkan kulit kamu kelihatan lembut dan sudah tentu lebih cerah. Tapi ingat! Elakkan menggunakan warna coklat, hitam dan oren kerana ia akan membuatkan wajah anda bertambah gelap. Begitu juga warna-warna terang seperti hijau gelap, merah bata dan kuning.
 
 

2) SAWO MATANG

 
Majoriti rakyat Malaysia memiliki kulit jenis ini kan? Warna tudung yang sesuai bagi wanita dalam kategori ini adalah seperti warna krim, biru navy, ungu dan hitam. Manakala warna yang perlu dielak seperti merah, kuning, hijau gelap dan coklat gelap.
 
 

3) PUTIH KEKUNINGAN

 
Wanita yang mempunyai  kulit jenis ini,  dinasihatkan untuk mengenakan tudung dari warna merah jambu, merah dan biru. Bagaimanapun, elakkan menggunakan warna krim, coklat dan oren. Jika tidak, anda akan kelihatan pelik!
 
 

4) BERKULIT PUTIH

 
Bagi wanita yang memiliki kulit jenis ini, tiada masalah untuk mengenakan sebarang jenis warna sama ada warna gelap atau warna cerah. Semuanya sesuai untuk mereka. Anda akan kelihatan lebih berseri jika mengenakan warna hitam, kelabu, merah, biru dan ungu. 
 
TETAPI! Elakkan warna pastel, putih dan beige sebab warna-warna itu menyebabkan kulit kelihatan sangat pucat dan tidak berseri.

Baca Lagi Tips Bisnes Tudung Jenama Sendiri...

Cara Nak Mulakan Perniagaan Tudung Yang Menguntungkan

Ramai yang mencari tips dan panduan untuk berniaga tudung sebab ramai yang tak tahu bagaimanakah cara nak mula bisnes tudung ni. Tudung adalah bisnes yang power dan dikatakan sangat laris. Cuba buka facebook dan search tentang bisnes tudung. Saya yakin anda akan jumpa banyak page tentang bisnes tudung. Tak perlu nak ada kedai pun takpe,

Baca Lagi »

Perkongsian Idea, Quote Motivasi , Info Kelas-kelas online, Tips, Strategi & Peluang Pemasaran untuk bantu anda menjalankan Bisnes Online dari rumah.👇😊

🔗 Join Channel Telegram : t.me/HomeBizOnline

Mahu mempromosikan Home Bisnes anda bersama kami dan menggunakan sepenuhnya Kelebihan SEO untuk mendapat pelanggan dari GOOGLE? 

Hubungi Kami Sekarang! 

Kedai Buku Online

Advertisement

Baca Lagi
artiKel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Klik Untuk Bantuan
Home Biz Planner
Mahu Dapatkannya Secara Percuma?

Isikan Maklumat Berikut..

Mahu EBook Panduan Memulakan Tudung Bisnes Dari Rumah + Biz Planner 2023?

Isikan Maklumat Berikut..

Home Biz Planner
Mahu Dapatkannya Secara Percuma?

Isikan Maklumat Berikut..

Mahu EBook Panduan Memulakan Bisnes Dari Rumah + Biz Planner 2023?

Isikan Maklumat Berikut..

Sertai kami sekarang 😊💕

Perkongsian Idea, Quote Motivasi , Info Kelas-kelas online, Tips, Strategi & Peluang Pemasaran untuk bantu anda menjalankan Bisnes Online dari rumah