Keistimewaan Buka Kedai Online Di Shopee

Keistimewaan Buka Kedai Online Di Shopee

Shopee merupakan salah sebuah medan e-commerce yang menyediakan aktiviti jual beli antara penjual (seller) dan pembeli. Anda boleh membuka kedai online anda secara percuma dan boleh mula menjual pelbagai produk anda di shopee. Kebelakangan ini, trafik pengguna  Shopee telah pun meningkat dari 20 juta pengguna kepada 50 juta. Ini menunjukkan betapa besarnya potensi perniagaan anda…

Cara Nak Mulakan Perniagaan Tudung Yang Menguntungkan
|

Cara Nak Mulakan Perniagaan Tudung Yang Menguntungkan

Ramai yang mencari tips dan panduan untuk berniaga tudung sebab ramai yang tak tahu bagaimanakah cara nak mula bisnes tudung ni. Tudung adalah bisnes yang power dan dikatakan sangat laris. Cuba buka facebook dan search tentang bisnes tudung. Saya yakin anda akan jumpa banyak page tentang bisnes tudung. Tak perlu nak ada kedai pun takpe,…

Motivasi Tentang Usaha

Motivasi Tentang Usaha

SIFAT USAHA ITU… 1) Kadang DAPAT, kadang TIDAK.2) Kadang CEPAT, kadang LAMBAT.3) Kadang SIKIT, kadang BANYAK.   Maka dengan itu, lontarkan sahaja seberapa banyak USAHA kerana HASILnya memang PELBAGAI..   Bila TAK DAPAT…. Kita faham memang salah satu sifat USAHA begitu, jadi kita REDHA.   Kadang macam nak DAPAT, tapi tak boleh close deal…..Kita faham…

Bisnes Home Tuition -Cara Jadi Tutor Online

Bisnes Home Tuition -Cara Jadi Tutor Online

Ingin menceburi dunia bisnes, kenapa tidak membuat bisnes tuisyen? Bisnes tuisyen boleh dilakukan dari rumah pada waktu fleksibel. Terdapat pelbagai kelebihan memulakan bisnes tuisyen dari rumah. Hal ini bukan sahaja akan menguntungkan anda, malah turut membantu menyumbang pada komuniti. Dengan bisnes tuisyen ini, anda boleh membantu para pelajar untuk memaju dalam bahagian akademik serta cemerlang…

Jenis-jenis Pengiklanan Di Internet

Kemajuan teknologi digital telah membolehkan iklan di Internet berkembang setiap hari, sekali gus memberikan jangkauan yang lebih luas kepada produk atau perkhidmatan sesuatu perniagaan. Dengan medium ini cara penyampaian mesej mampu dicapai, berbanding dengan iklan konvensional seperti di papan iklan, majalah, risalah atau lain-lain. Ini kerana dengan hanya satu klik anda akan mempunyai akses kepada…

Kelebihan Website Sendiri Berbanding Media Sosial

Kelebihan Website Sendiri Berbanding Media Sosial

Ramai peniaga yang bertanya….   “Kenapa perlukan website sedangkan dah ada media sosial untuk mempromosikan perniagaan?”   “Mengapa nak keluar duit untuk kos-kos membangunkan website (kos itu termasuklah server, upah designer, SEO, web maintenance dan lain-lain) sedangkan saya boleh setup media sosial seperti Facebook dan Instagram secara percuma?” Jawapannya macam ni… Website , ibarat pejabat…

Apa Itu Seo dan Kepentingannya Dalam Digital Marketing
|

Apa Itu Seo dan Kepentingannya Dalam Digital Marketing

Mahu tahu apa itu SEO? SEO bermaksud ‘Search Engine Optimization‘ iaitu satu kaedah optimasi enjin carian seperti Google agar artikel yang ditulis dapat tersenarai pada ranking terbaik dan dapat di cari oleh pembaca di ruangan Internet. Tujuan menulis artikel mesra SEO pada dasarnya adalah untuk menjana trafik pembaca secara organik. Dengan teknik penulisan yang betul…

Teknik SEO – Kelebihannya Untuk Peniaga Online
|

Teknik SEO – Kelebihannya Untuk Peniaga Online

Antara kaedah untuk kembangkan dan perkenalkan perniagaan atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh anda adalah melalui pemasaran digital. Dalam pemasaran digital ini, salah satu teknik yang perlu anda tahu adalah berkaitan SEO. Untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut, dalam artikel kali ini kami akan kongsikan mengenai kelebihan teknik SEO ini untuk peniaga online Apakah Teknik SEO? SEO…